Skip to main content

Symbolische eerstesteenlegging

[widgetkit id="1105" name="Premiere-pierre"]

Op 7 oktober legde Vlaams Minister-president en Minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management Jan Jambon de symbolische eerste steen van het nieuwe kantoorgebouw dat in 2023 de werkstek wordt van 4.750 Vlaamse ambtenaren in Brussel. 

Ter gelegenheid maakte Vlaams Minister-president Jambon bekend dat het gebouw de naam Marie-Elisabeth Belpaire zal dragen. Deze naam werd gekozen uit een lijst suggesties ingestuurd door Vlaamse-overheidsambtenaren. Marie-Elisabeth Belpaire (1853-1948) was een van de invloedrijkste vrouwen in Vlaanderen aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. 

Ze vervulde een voortrekkersrol in de ontwikkeling van degelijke opleidingen voor meisjes en stichtte verschillende scholen in Antwerpen waar in het Nederlands werd onderwezen. Zo kregen meisjes opleidingskansen voor hoger onderwijs buiten de traditionele onderwijs- en zorgberoepen.

Het Marie-Elisabeth Belpaire-gebouw maakt deel uit van het ZIN-project dat niet alleen kantoren en coworkingruimtes omvat, maar ook leefruimtes met appartementen, een hotel en handelszaken.

De ombouw van de WTC 1 & 2 Torens in de Brusselse Noordwijk kadert in Befimmo’s ambitieuze visie op vlak van duurzaamheid, circulariteit en integratie in de stad. Het ontwerp werd toevertrouwd aan het architectenteam 51N4E, Jaspers Eyers Architects en AUC.

ZIN brengt niet alleen kantoren en coworkingruimtes samen, maar ook leefruimtes (appartementen, hotel, retail…). Hierdoor zal het een gebouw vol leven zijn, zeven dagen op zeven en draagt het volop bij tot een nieuwe dynamiek in de Brusselse Noordwijk.

 

  • Aangemaakt op .