Skip to main content

Kwaliteitscontrole vanaf de productie van een materiaal tot het einde van de levensduur

Kwaliteitscontrole vanaf de productie van een materiaal tot het einde van de levensduur

Omringd door de hoofdrolspelers van de Belgische bouwsector en in een gezellige sfeer vierde BCCA op donderdag 22 september haar 30-jarig bestaan. Deze vond plaats in het Vaudeville theater in het hart van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, een mythische en symbolische plaats in Brussel.

Japanse kunstenares Miyoko Shida Rigolo

architecture 04Door de SANDDORN BALANCE-show, uitgevoerd door de Japanse kunstenares Miyoko Shida Rigolo, werd het meesterschap in het zoeken naar een permanent structureel evenwicht en grote wendbaarheid om de uitdagingen van de sector aan te gaan, benadrukt door de directie van BCCA.

BCCA staat al 30 jaar centraal in de bouwsector in België, een ware motor van onze economie. 

Ondersteunen en bewaken van de kwaliteit

Sinds de oprichting in 1992 is de rol van BCCA het ondersteunen en bewaken van de kwaliteit van essentiële bouwprocessen binnen de bouwsector en de civiele techniek. Als spil in het overleg en de samenwerking tussen de verschillende spelers in de sector zorgt BCCA er op onpartijdige en onafhankelijke wijze voor dat de bouwwerken van vandaag en morgen een succes worden. Dit wordt bereikt door standaardisering van producten en diensten en door naleving van de regels van de kunst. Om dit te bereiken heeft BCCA altijd kunnen rekenen op de vaardigheden en expertise van haar hooggekwalificeerde medewerkers, die de basis vormen van de vzw.

De bouwsector maakt vandaag een belangrijke evolutie door waarbij innovatie, digitalisering en economische optimalisering steeds belangrijker worden. De kwaliteit van producten en vakmanschap is van cruciaal belang in de huidige circulaire economie en de kritische beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel.

Competente, onafhankelijke en onpartijdige instantie

De behoefte aan een competente, onafhankelijke en onpartijdige instantie voor de kwaliteitscontrole vanaf de productie van een materiaal tot het einde van de levensduur, met inbegrip van de plaatsing en het afbraak, is relevanter dan ooit. 

Met het oog op de behoeften van de sector is BCCA altijd blijven investeren in methoden en in digitale en menselijke middelen om te kunnen inspelen op de huidige problemen en zich voor te bereiden op de toekomst.

Met haar sterk verleden ziet BCCA de toekomst met optimisme en enthousiasme tegemoet.

www.bcca.be

BCCA 30years

  • Aangemaakt op .