Skip to main content

"BIM maakt ons werk nóg leuker"

[widgetkit id="992" name="kubus-nl-2021w16"]

Orange Architects is een multidisciplinair ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw en interieur. In de afgelopen jaren heeft het bureau ruime ervaring opgedaan met BIM. BIM is volgens hen dan ook een uitstekend middel om met elkaar kwaliteit te waarborgen.

"Wij geloven in de kracht van een integrale samenwerking: een rationele en gedeelde manier van werken."

“Voor een BIM-traject is het essentieel om met verschillende disciplines een team te vormen”, aldus Florentine van der Vaart van Orange Architects. “Er is daardoor veel kennis en ervaring beschikbaar voor het project. Gedurende het hele proces, van de ontwerpfase tot de uitvoering, kan deze informatie gedeeld worden middels BIM. Op die manier wordt informatie gebundeld, vindt er continuïteit in het proces plaats, creëer je een efficiënte werkwijze en blijft de communicatie transparant. Als team ga je een commitment aan voor een integrale samenwerking.”“Met het team wordt gewerkt aan één digitaal 3D model, waarin alle digitale informatie per discipline is én wordt gedeeld. Het geeft alle partijen betere inzichten in het ontwerp, kansen kunnen gepresenteerd worden en problemen in kaart gebracht. Zo kunnen besluiten eerder en weloverwogen genomen worden.”

"BIM is meer dan modelleren, namelijk samenwerken."

“De architecten van Orange Architects vertalen een aansprekend concept naar een haalbaar plan. Wij zijn ontwerpers met bouwkundige kennis en hebben uitgebreide ervaring met een volledig BIM georganiseerd productieproces. Als architectenbureau lopen wij daarin voorop, en daar zijn wij trots op. Wij vinden dat BIM helpt om meer vat te krijgen op elke ontwerpopgave.”

Wil jij ook jouw werk nog leuker maken met BIM? 

Download dan hier de trial en ga aan de slag met Archicad!

Liever even alle voordelen op een rijtje specifiek voor jouw kantoor?

Plan dan hier een adviesgesprek in.

kubus

  • Aangemaakt op .