Renson op Interieur 2018

Renson op Interieur 2018

Unieke aankleding voor binnen, buiten, tuin en huis in 1 uniforme stijl

Tuin en huis staan niet langer los van elkaar. Wie bouwt of verbouwt is steeds vaker op zoek naar eenheid in ontwerp en een consequente look & feel, waarbij binnen en buiten steeds vaker in elkaar overlopen. Qua design is alles in dat geval dan ook het liefst op elkaar afgestemd: van wand- en gevelbekleding over een terrasoverkapping en carport tot zelfs tuinmuurtjes, bloembakken of zitbanken.

Rode draad is het Linarte Concept van Renson. Gedaan met een samenraapsel van stijlen in en om het huis: voortaan beantwoordt alles aan een zelfde design.

Wand- en gevelbekleding: Muren, deuren, poorten, hal of woonkamer tot zelfs gebogen wanden: Linarte maakt van elke binnen- en buitenruimte één uniform en strak geheel. De profielen van deze verticale wandbekleding worden individueel gemonteerd, waardoor je de 3 verschillende profielen (‘Even’, ‘Block 16’ en ‘Block 33’) onderling kan combineren tot een unieke wand met verschillende schaduweffecten en een gevarieerd lijnenspel. De houten invullingen of ledstrips en de mogelijkheid om meerdere kleuren te combineren maakt van Linarte de meest personaliseerbare, verticale wandbekleding op de markt.  

Design gevelbekleding, ook op het terras: Naast de aankleding van een woning, is Linarte ook op het terras op zijn plaats voor wie dezelfde strakke verticale belijning daar wil doortrekken. Onder een terrasoverkapping van Renson kan de design gevelbekleding perfect geïntegreerd worden in één of meer vaste wanden in de structuur met lamellendak.

Tuinmuurtje, zitbank of bloembak in dezelfde stijl: Met Linarte als gevelbekleding tegen het huis en onder de terrasoverkapping, zou het zonde zijn om voor een tuinmuurtje, bloembak of zitbank niet dezelfde verticale lijn door te trekken. Dankzij de montage met individuele profielen, kan je je creativiteit echt de vrije loop laten en zelfs gebogen elementen op dezelfde manier bekleden. Uiteraard heb je ook hier de keuze om in te vullen met leds en/of houten inserts.

Duurzaamheid en kwaliteit staat ook bij het Renson Linarte Concept hoog aangeschreven. Want met de zoektocht naar een uniforme look gaat steeds vaker ook de uitdrukkelijke vraag naar duurzame producten en grondstoffen gepaard die het liefst zo weinig mogelijk zorg en onderhoud nodig hebben.

Renson Linarte concept f

Camargue Skye: het ultieme ‘buitenleven’

De Camargue Skye tilt als meest exclusieve telg in het assortiment terrasoverkappingen van Renson comfortabel buitenleven naar het hoogste niveau. De aluminium kantelbare én openschuifbare daklamellen maken van een terras een extra buitenkamer die het hele jaar door dienst doet. Denk de kolommen weg en de dakstructuur kan trouwens ook onder de noemer ‘Aero Skye’ in eender welke constructie ingebouwd worden. Zo maakt het openschuifbaar lamellendak perfect deel uit van het ontwerp van een gebouw.

Dankzij de kantelbare lamellen zit je beschut tegen zowel zon als regen. Maar met de lamellen opengeschoven is het overdag net zo goed volop genieten van de zon als ’s avonds van het zicht op de open hemel. De daklamellen roteren, openen of sluiten gebeurt via een app voor smartphone of tablet. Daarmee kunnen bovendien verschillende scenes ingesteld worden om op elk moment van de dag de perfecte sfeer en beleving op te wekken.

Een gepatenteerde en ongeëvenaarde draai- en schuiftechnologie die Renson speciaal voor deze terrasoverkapping ontwikkelde, zorgt ervoor dat de lamellen feilloos en op een betrouwbare en duurzame manier roteren, openen en sluiten. Een synchrone aandrijving aan beide uiteinden van de daklamellen zorgt er bovendien voor dat het dak zelfs bij asymmetrische belasting in één vloeiende beweging opent en sluit.

Renson Skye f

 

  • Biennale INTERIEUR 2018, Kortrijk Xpo, 18-22/10, stand 119
  • www.renson.eu/
  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel