Argenta op Interieur 2018

Argenta op Interieur 2018

Pivotica Pro: onzichtbaar ingewerkte pivotdeuren nu tot 150 kg

Dankzij het argenta Pivotica Pro scharnier kunnen voortaan zelfs pivoterende binnendeuren tot 150 kg strak ingewerkt worden. In dat geval is een deurbreedte tot 1000 mm mogelijk. Deuren die niet zwaarder zijn dan 100 kg mogen tot 1250 mm breed zijn. Met het pivotscharnier centraal in het deurblad ingewerkt, kan je zo zelfs deuren tot 2000 mm breed installeren. Telkens geldt een maximum hoogte van 3000 mm en een minimum deurdikte van 50 mm. Het nieuwe Pivotica Pro scharnier voor deuren tot 150 kg is zowel beschikbaar in ‘F90’ variant (waarbij de deur zowel op +90° als -90° ‘vastgehouden’ wordt) als in de ‘F0’ variant zonder vasthoudstand.

NIEUW: Dankzij het ingebouwde vloerplaatje is de speling onderaan het deurblad voortaan beperkt tot 5 mm.

argenta Pivotica Pro f2

ROB Punch: subtiel beslag voor glazen schuifdeuren tot 150 kg

Kamerhoge schuifdeuren zijn ook in glazen variant interessant voor hedendaagse interieurs in kantoren, lofts en woonkamers. Met een loopprofiel onzichtbaar in het plafond ingewerkt, maakt dat het geheel natuurlijk nog een stuk strakker, terwijl alles steeds perfect demonteerbaar blijft. Maar even goed is er een bovenprofiel beschikbaar voor montage tegen de muur of in een (glazen) wand. En dat voor glazen schuifdeuren tot 150 kg zwaar met glasdiktes van 8, 10 en 12 mm. Een plafondafdekprofiel maakt het geheel af en glazen schuifdeuren zijn dankzij dit deurbeslag steeds in de hoogte regelbaar. Alle onderdelen zijn vervaardigd in geanodiseerd aluminium met inox look, wat perfect combineert met het glas. Dit schuifdeurbeslag is verkrijgbaar zonder of met ‘softclose’ systeem. In dat laatste geval remt de glazen deur zowel bij het openen als bij het sluiten automatisch af om een bruuske stop voor te zijn. Dat voor de montage van dit softclose systeem geen uitsparing in het glas nodig is, onderstreept nog eens de montagevriendelijkheid van dit schuifdeurbeslag.

argenta ROB Punch f

NIEUW: Invisidoor ‘S’, de schuifdeur in hetzelfde vlak als de wand

Het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat zelfs een handgreep overbodig maakt. Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert. De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt daarbij afgedicht door een bewegend afdekprofiel. Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 40 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem om makkelijker te bedienen. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn steeds makkelijk bereikbaar om te kunnen demonteren en afregelen.

argenta Invisidoor S

     

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel