Skip to main content

Nieuwkomer SupraCem DUO maakt gamma van Knauf compleet

Knauf verwelkomt een nieuw lid in de familie mortels voor isolerende gevelsystemen: SupraCem DUO. Het product dankt zijn naam aan zijn toepassing als hecht- en wapeningsmortel. Met de komst van deze nieuwkomer maakt Knauf het Supracem-assortiment compleet en is het de voor de hand liggende keuze voor isolerende gevelprojecten.

Net als de behoefte om een energiezuinig label te voeren, zal ook de vraag naar energiezuinige gebouwschillen in de toekomst alleen maar toenemen. Knauf streeft voortdurend naar optimale oplossingen om de ontwikkeling van isolerende gevels en de Komfort-Wall systemen te ondersteunen. Daarom ontwikkelde de fabrikant een nieuw product voor Belgische gevelbouwers, SupraCem DUO.

De nieuwste toevoeging aan het Supracem-assortiment is een hecht- en wapeningsmortel voor isolerende gevels dat zich onderscheidt door het gebruiksgemak. De geoptimaliseerde formulering voor het verlijmen van isolatiepanelen en voor pleisterwerk maakt het de ideale partner voor bouwplaatsen. SupraCem DUO is een verbeterde, op grijze kalk/cement gebaseerde en waterafstotende pleistermortel waaraan speciale vezels zijn toegevoegd. De mortel kan worden gebruikt als hecht- en wapeningsmortel voor Knauf Komfort-Wall Graphite en Protect isolerende gevelsystemen. SupraCem DUO moet altijd worden afgedekt met Knauf afwerkpleister.

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

  • Mortel voor algemene toepassing GP volgens de norm EN 998-1
  • Druksterkteklasse CS III volgens de norm EN 998-1
  • Verrijkt met vezels
  • Zeer waterafstotend
  • Zeer groot hechtvermogen
  • Korrelgrootte 1,0 mm
  • Handmatige of machinale verwerking
  • Grijze kleur

COMPLEET GAMMA VOOR GEVELISOLATIESYSTEMEN

De Knauf SupraCem-gamma is niet alleen geschikt voor renovatie maar ook voor nieuwbouw. Opdrachtgevers en architecten kiezen veelvuldig voor zowel de Knauf kleef- en wapeningsmortels als de decoratieve sierpleisters voor een duurzaam en esthetisch resultaat. In het gamma vind je de volgende producten terug:

SupraCem Original: een mengklare minerale mortel voor het gebruik als hecht-, wapenings- en egalisatiemortel in combinatie met Knauf Komfort-Wall Graphite, Protect, Wood en Color-X gevelisolatiesystemen.

SupraCem Pro: een gebruiksklare minerale mortel voor het verlijmen, wapenen, egaliseren en afwerken van Knauf Komfort-Wall Graphite, Protect, Wood en Color-X gevelisolatiesystemen. Verkrijgbaar in natuurlijk wit of getint.

SupraCem Light: een gebruiksklare minerale mortel, verlicht met polystyreenparels, bestemd als hecht- en wapeningsmortel op Knauf Komfort-Wall gevelisolatiesystemen.

SupraCem Sub: een gebruiksklare minerale mortel, gebruikt als hecht-, wapenings- en afwerkmortel onderaan de Komfort-Wall gevelisolatiesystemen. Kan ook worden gebruikt als wapeningsmortel voor het Komfort-Wall Brick systeem.

SupraCem Fix: een minerale en mengklare kleefmortel voor het verlijmen van isolatiepanelen in geëxpandeerd polystyreen en minerale wol van Knauf Komfort-Wall gevelisolatiesystemen.

— 22 maart 2024 —

Informatie aanvragen

In geen geval zullen uw persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan derden ander dan de belanghebbende ivm uw aanvraag.

Als u een brochure per post wilt ontvangen of een vertegenwoordiger langs wilt laten komen.