Skip to main content

SieMatic Möbelwerke:

  • Mondial
  • Classic
  • Pure
  • Urban

    Als we de essentie van de Duitse keukenfabrikant SieMatic in enkele kernwoorden beschrijven, dan zijn de meest passende : Innovatief, Inspirerend, Fascinerend. SieMatic is wereldwijd verkrijgbaar in 75 landen, in zeer verschillende culturen, kook- en leefgewoonten. Ruim 35 jaar geleden was SieMatic de uitvinder van de greeploze keuken, een keukenconcept dat consequent verder ontwikkeld werd en op eigentijdse manier geïnterpreteerd.

    Duurzaamheid:

    Als fabrikant van keukens in het luxe- en premiumsegment nemen zij hun verantwoordelijkheid voor het milieu, de economie en de maatschappij via duurzaam en verantwoord ondernemingschap. Zo zijn natuurlijke materialen, bescherming van het milieu en zorgvuldig omgaan met waardevolle grondstoffen onontbeerlijk. SieMatic hanteert een beleid van lokale inkoop van materialen, waarmee ze niet alleen de transportemissies verminderen, maar ook de lokale economieën stimuleren. Door het gebruik van gecertificeerde, duurzame materialen en het minimaliseren van afval in productieprocessen, toont SieMatic hun toewijding aan milieuvriendelijke praktijken. Dit leidde tot certificering (DGM) en zo mogen ze zich een « klimaatneutrale fabrikant” noemen.

    Stijlwerelden:

    SieMatic geeft de keuze uit vier stijlwerelden waarmee wereldwijd woonruimtes worden gecreëerd die de persoonlijkheid van de bewoners perfect (kunnen) weerspiegelen:

    PURE: De puristische wereld van SieMatic. Het tijdloos elegante ontwerp van de SieMatic PURE stijlwereld, discreet geïntegreerd in de architectuur, viert klassiek minimalisme en de schoonheid van het leven. Een oase van rust en lichtheid, waar de hectiek van alledag als een jas kan worden afgeworpen. Het royale gebruik van oppervlakken en materialen en de afwezigheid van decoratieve elementen creëren een sfeer van rustgevend evenwicht.

    MONDIAL: Weelde, opnieuw geïnterpreteerd. Echte persoonlijkheid is aan geen enkele standaard onderworpen. Het expressieve ontwerp van de SieMatic MONDIAL spreekt een minimalistische, moderne en geometrische designtaal zonder traditionele versieringen en stijl. Met gedurfde kleuren en vormen, gecombineerd met expressieve materialen en materiaaldiktes, overstijgt het de grenzen van keukendesign. En opent een emotionele wereld van weelde, eenvoud en sensualiteit.

    CLASSIC: Klassieke muziek, nieuw gecomponeerd. Deze keuken beheerst de creatieve compositie van traditionele en moderne stijlelementen tot in de perfectie. Hij combineert vertrouwde siervormen met heldere oppervlakken, combineert vakkundig elegante kleuren met metaal, glas en steen en vult een lineaire, symmetrische architecturale stijl aan met decoratieve accenten.

    URBAN: Kosmopolitisme als levensstijl. Er zijn mensen die de wereld op een nieuwe manier bekijken. Zij zien hun huis als een leefruimte geïnspireerd door bruisende metropolen, open voor vrienden, spontane ontmoetingen en verrassende ideeën. In de speelse enscenering van contrasten, van stijl en karakter is de SieMatic URBAN stijlwereld een zelfreflectie van je persoonlijkheid.

    Korpuskleuren van de binnenkasten

    Qua korpuskleuren houden we het bewust op twee kleuren. Naast wit werd in 2023 grafietgrijs toegevoegd. Zoals sterarchitect Richard Meier steeds zegt: wit is de mooiste van alle kleuren, een symbool van perfectie, zuiverhuid en helderheid. Grijs is dan weer de kleur van intellect, kennis en wijsheid en voor interieurontwerpers wereldwijd de belichaming van elegantie. De binnen- en buitenzijden van het korpus zijn altijd grafietgrijs, zichtzijdes in andere kleuren zijn er niet.
    De MultiMatic strips voor in het korpus en de binnenzijde van de draaideur zijn ook grafietgrijs.

    Natural Colour System (NCS) en SieMatic, samen een harmonie in kleur en design

    SieMatic zet de toon: de trendkleuren van 2024 brengen natuurlijke elegantie terug in de keuken. Eén van de NCS-kleurtrends in 2024 is Wood Kick. Deze trend symboliseert een verlangen naar natuurlijke eenvoud en authenticiteit. Wood Kick staat voor een diepe verbinding met de natuur en biedt een tegenwicht tegen de overweldigende digitale realiteit. De kleurenpallet van deze trend bestaat uit rustgevende groen- en aardetinten en sobere beige nuances die het serene van de natuur echoën. SieMatic heeft deze trend vakkundig geïntegreerd in haar laatste keukenstijl, Mondial.

    SieMatic België:
    Nicole Hastinckx – n.hastinckx@siematic.be –
    www.siematic.com.

    Welkom tijdens Eurocucina,
    bij SieMatic Monte Santo,
    Viale Monte Santo 8, 20124 Milan
    vanaf 10u of op 17 april:
    Event 18:00-22:00 (via persoonlijke invitatie)

    — 07 maart 2024 —

    Informatie aanvragen

    In geen geval zullen uw persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan derden ander dan de belanghebbende ivm uw aanvraag.

    Als u een brochure per post wilt ontvangen of een vertegenwoordiger langs wilt laten komen.