Skip to main content

SieMatic zet de toon: de trendkleuren van 2024 brengen natuurlijke elegantie terug in de keuken

Wood Kick is een van de trendkleuren van 2024. Althans volgens de Zweedse Academie NCS-Colour die zich sinds 2013 bezighoudt met trendvoorspellingen, ontwikkeld door een team van internationale kleur- en designprofessionals. Het Wood Kick- kleurpalet verwijst naar meer natuurlijk geïnspireerde elementen. ​ Deze kleurtrend komt mooi tot uiting in SieMatic’s nieuwste stijlwereld, Mondial.  

NCS (Natural Color System) en SieMatic: samen een harmonie in kleur en design 

Eén van de NCS-kleurtrends in 2024 is Wood Kick. Deze trend symboliseert een verlangen naar natuurlijke eenvoud en authenticiteit. Wood Kick staat voor een diepe verbinding met de natuur en biedt een tegenwicht tegen de overweldigende digitale realiteit. De kleurenpallet van deze trend bestaat uit rustgevende groen- en aardetinten en sobere beige nuances die het serene van de natuur echoën. ​ 

SieMatic heeft deze trend vakkundig geïntegreerd in haar laatste keukenstijl, Mondial. In dit ontwerp zien we een rijke toepassing van expressieve natuurstenen en verschillende houtsoorten, die zowel in textuur als kleur de essentie van de Wood Kick-trend weerspiegelen. Dit resulteert in een serene, uitgebalanceerde ruimte die zowel de esthetiek als het welzijn bevordert. Met de lifestyle Mondial biedt SieMatic opnieuw een oase van rust in het hectische digitale tijdperk, waardoor de keuken niet alleen een plek is om te koken, maar ook een ruimte om te ontspannen en te herbronnen. 

Duurzaamheid: een fundamenteel aspect van SieMatic 

Duurzaamheid is een fundamenteel aspect van SieMatic's bedrijfsfilosofie, wat zich uit in concrete en meetbare acties. SieMatic zet zich in voor een 'zero emission' productieproces, een ambitieuze stap richting een volledig koolstof neutrale productie. Dit wordt bereikt door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het toepassen van energie-efficiënte productiemethoden, waardoor de ecologische voetafdruk van het bedrijf aanzienlijk wordt verkleind. 

Daarnaast hanteert SieMatic een beleid van lokale inkoop van materialen, waarmee ze niet alleen de transportemissies verminderen, maar ook de lokale economieën stimuleren. Door het gebruik van gecertificeerde, duurzame materialen en het minimaliseren van afval in hun productieprocessen, toont SieMatic hun toewijding aan milieuvriendelijke praktijken. Deze strategieën weerspiegelen SieMatic's verantwoordelijkheid voor het milieu en hun streven naar het leveren van hoogwaardige, duurzame keukenontwerpen aan hun klanten. 

— 20 februari 2024 —

Informatie aanvragen

In geen geval zullen uw persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan derden ander dan de belanghebbende ivm uw aanvraag.

Als u een brochure per post wilt ontvangen of een vertegenwoordiger langs wilt laten komen.