Skip to main content

Fixscreen Minimal Solar: de slankst mogelijke voorbouwscreen op zonne-energie

Met de nieuwe Fixscreen Minimal Solar heeft Renson nu ook een voorbouwexemplaar met zonnecel in het ‘Minimal’ assortiment van z’n Fixscreen doekzonwering.

Met een minimalistische en strak afgewerkte doekkast van 115 x 90 mm en zijgeleiders van amper 20 mm breed komt deze screen bij na-installatie op bestaande standaard (schuif)ramen niet voor het glas uit. En dankzij de zonnecel op de doekkast is er zoals gekend geen sprake meer van een elektrische aansluiting. Doorboren, breek- of kapwerk om een stroomkabel aan te sluiten en elektriciteitswerken om een extra stopcontact bij te plaatsen is bij installatie dus niet aan de orde. Als volledig schroefloos plug & play systeem levert dit een vlotte en efficiënte montage op, waarbij je als installateur zelfs niet meer binnen moet zijn om de screens aan te sluiten.

Simpelweg de zijgeleiders correct monteren, de doekkast (die trouwens niet extra geborgd moet worden) op zijn plaats schuiven en verbinden met die geleiders via de verstelbare montagestiften, en de zijgeleiders afwerken met de schroefloze profielen. Om een Fixscreen Minimal Solar gebruiksklaar te maken, moet zelfs de doekkast niet meer open. Connectie met de ingewerkte batterij komt tot stand door de folie van de kast te verwijderen.

Het maakt van deze nieuwe screen op zonne-energie dé renovatie-screen bij uitstek voor na-installatie op bestaande ramen met slanke profielen: individueel tot 10 m², maar ook per 2 aan elkaar geschakeld met een maximale totale breedte van 8m (20 m²). Ook handig: het doek is volledig schroefloos uitneembaar langs de buitenzijde, makkelijk bereikbaar bij eventuele interventies na installatie.

— 05 september 2023 —