Skip to main content

So-il en Studio Ossidiana nemen werelderfgoedstad Brugge over

    Een trechter uit 3D-geprint textiel van PET-flessen, een dertiende-eeuws binnenplein gewrapped in zilverkleurige gordijnen en een 6 meter brede silo als ecosyteem.

    Studio Ossidiana heeft Earthsea Pavilion geplaatst, een cilindervormige installatie die land en zee, geschiedenis en natuur met elkaar verbindt.

    Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Brugge en de band met de zee, laat het Rotterdamse bedrijf met Italiaanse wortels de ondergrond - zoals die te zien is in archeologisch onderzoek - naar boven komen in Earthsea Pavilion.

    De 6 meter brede silo is opgebouwd uit verschillende materialen, op elkaar gestapeld als individuele ecosystemen. Een metalen rooster - gevuld met aarde, turf, schelpen en bladeren - nodigt bezoekers uit om de lagen in meer detail te ontleden. In de constructie zijn planten en bloemen (in zaadvorm) gemengd die - net als de materiaallagen zelf - in de loop van de tijd zullen transformeren. Zo zal het werk veranderen tijdens de lente- en zomermaanden van de Triënnale van Brugge 2024, steeds nieuwe voedingsstoffen leveren en een natuurlijke aantrekkingspool worden voor iedereen die op zoek is naar een toevluchtsoord in het hart van de stad. Earthsea Pavilion brengt de natuur terug in de metropool. Het is een uitnodiging om te stoppen en te pauzeren, een ruimte voor ontdekking, een broedplaats voor wandelaars, vogels, bloemen en insecten.

    Voor de editie van het kunst- en architectuurfestival Brugge Triënnale van dit jaar heeft SO - IL een publiek kunstwerk ontworpen, Common Thread, dat een meanderende golfachtige structuur biedt die inspeelt op het gotische karakter van Brugge.

    Common Thread vindt plaats in een oude kloosterbinnenplaats. Vanaf de straat ziet de 19e-eeuwse ruimte er niet uit: De binnenplaats van 14.000 vierkante meter wordt in het kwadraat afgebakend door een reeks gebouwen die toegankelijk zijn via een onschuldige poort.

    — 28 april 2024 —