Skip to main content

De New European Bauhaus-waarden

Het New European Bauhaus Festival vindt plaats van 9 tot 13 april 2024 in Brussel, België.

Het New European Bauhaus is een creatief en interdisciplinair initiatief dat de Europese Green Deal verbindt met onze leefruimtes en ervaringen. Het werd drie jaar geleden opgericht en roept ons allemaal op om samen een duurzame en inclusieve toekomst te verbeelden en te bouwen, en heeft al tal van projecten geïmplementeerd in heel Europa.

Het New European Bauhaus Festival is een dynamische viering van het initiatief. Het wordt georganiseerd door de Europese Commissie in samenwerking met het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU.

De editie van dit jaar brengt vernieuwers, ontwerpers, wetenschappers en het collectieve publiek samen. Het programma van het Festival omvat vier sporen van activiteiten: Fair', waar echte projecten en innovatie in de kijker worden gezet; 'Fest', het feestelijke en 'voelende' deel van de beweging; 'Forum', het platform voor boeiende discussies en thought leadership; en het 'Satellite event' dat onafhankelijk wordt georganiseerd in Brussel en daarbuiten.

Sprekers op hoog niveau, waaronder voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Belgische premier Alexander de Croo, voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola, staatssecretaris Thomas Dermine, parlementsleden Ciaran Cuffe en Christian Ehler, en Europese commissarissen Elisa Ferreira en Iliana Ivanova, zullen ook aanwezig zijn.

— 06 maart 2024 —