Skip to main content

Tafelzetting #8 platform architectuur

In Tafelzetting #8 presenteert het jonge Gentse bureau platform architectuur zichzelf aan de hand van woonvormen. In een grootschalige collage op het voorplein van DE SINGEL brengen ze de individuele woningen uit hun beginjaren samen met de collectieve woonprojecten waaraan ze vandaag werken.

platform architectuur is een jong architectuurbureau gevestigd in Gent. Oprichters Maxime Balcaen, Servaas De Wandel en Kobe Pillen leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan de Universiteit Gent. Ze deden elk ervaring op bij gevestigde bureaus en werkten daarnaast in eigen naam, of in samenwerking met elkaar en/of anderen, aan kleinschalige projecten. Hun verzamelde ervaring vormt de solide basis voor een praktijk die al vroeg mikt op ambitieuzere projecten als collectief wonen.

De installatie die platform op het voorplein van DE SINGEL maakt, toont een doorgedreven onderzoek naar typologie en stedenbouwkundige figuren als basis voor hun werk. Dit onderzoek verbindt verschillende contexten en verschijningsvormen, maar koppelt ook de privésfeer van het wonen als typisch speelveld van jonge architectuur met het maatschappelijk bewustzijn van een ambitieuze ontwerppraktijk.

23 februari 2024 - 21 maart 2024

— 08 februari 2024 —