Skip to main content

Belgisch kunstenlandschap

De start van Triënnale Brugge 2024 nadert met rasse schreden. Al op 13 april neemt Triënnale Brugge terug de historische stad in met twaalf hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties.

Hedendaagse kunst en architectuur

Triënnale Brugge brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de unieke Unesco-werelderfgoedomgeving van Stad Brugge. Bijna vijf zomermaanden lang nemen internationale kunstenaars en architecten de straten van de historische binnenstad en Zeebrugge in.

Met een kwalitatief hoogstaand en internationaal programma vervult Triënnale Brugge een unieke plaats in het Belgisch kunstenlandschap. Via een bijzondere mix van hedendaagse monumentale kunst- en architectuurinstallaties biedt ze een inspirerende, stedelijke beleving. Het tijdelijk karakter van de werken maakt het mogelijk om nieuwe concepten uit te testen en ideeën te lanceren voor Brugge en steden wereldwijd.

Over Spaces of Possibility

Van 13 april tot 1 september neemt Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility de straten van de historische binnenstad en Zeebrugge in met hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties. Samen met twaalf kunstenaars en architecten van over de hele wereld houdt Triënnale Brugge voor haar vierde editie het sluimerend potentieel van de steeds veranderende stad tegen het licht en daagt het uit om mee na te denken over de toekomst van Brugge, en ruimer, de stad.

Voor deze editie gaat Triënnale Brugge een samenwerking aan met vier culturele partners met lokale verankering: Cultuurcentrum Brugge, De Republiek, Het Entrepot en Musea Brugge. Samen werken ze een stadsbreed programma uit met Spaces of Possibility als rode draad.

  • 13.04 — 01.09.2024
  • Brugse binnenstad en Zeebrugge
  • altijd open, altijd gratis
— 18 januari 2024 —