Skip to main content

Bouwstart inclusief onderzoek- en onderwijsgebouw Universiteit Toronto Scarborough

Diamond Schmitt en MVRDV onthullen het ontwerp van het nieuwe gebouw voor de Scarborough Academy of Medicine and Integrated Health (SAMIH) op de University of Toronto's Scarborough Campus (UTSC).

De nieuwe aanbouw, met laboratoriumruimtes, klaslokalen en kantoren, is bedoeld als een gemeenschappelijke ruimte voor de gemeenschap. De functies zijn verdeeld rond een vijf verdiepingen hoog atrium dat zich aan beide zijden van het gebouw naar buiten opent en een bestemmingspunt vormt binnen de voetgangersstromen van de campus. In de gevel geïntegreerde zonnepanelen helpen het gebouw van energie te voorzien, terwijl de warme afwerking van het interieur bijdraagt aan het creëren van een gastvrije sfeer.

Het nieuwe knooppunt bevindt zich op het kruispunt van Morningside Avenue en Military Trail en fungeert als toegangspoort tot de Scarborough Campus van de Universiteit van Toronto. Het ontwerp versterkt de ambitie van de universiteit om een nieuwe voetgangersrug te creëren die de Military Trail verbindt met de zuidelijke campus. Gemeenschappelijke ruimten worden daarom benadrukt, aangezien de transparante gevel van de begane grond studenten verwelkomt in de centraal gelegen ontmoetingsruimte binnenin. Daarnaast creëert de afgeschuinde westelijke hoek van het gebouw een externe openbare ruimte, als antwoord op de eisen van de locatie.

— 21 november 2023 —