Afsluitbare raamkrukken van FSB – Veiligheid die er goed uitziet

Veiligheid is een hoog goed – en een goed gevoel. Dat geldt zowel voor bescherming in private woonruimtes als in openbare gebouwen. Producten van FSB zijn de eerste keuze als veiligheid hand in hand moet gaan met doordachte comfortkenmerken.

Raamkruk met bedieningsvergrendeling

Onze kwaliteitsvolle afsluitbare en vergrendelbare raamkrukken maken inbrekers al decennialang het leven zwaar. Met de nieuwe raamkrukken met bedieningsvergrendeling voegen we twee varianten aan ons assortiment toe. Het comfortabele bedieningsconcept hebben ze gemeenschappelijk: duwen, draaien, openen. De raamkruk is in elke positie geblokkeerd. Pas met een druk op het handvat tegen de raamvleugel kan de kruk in de normale draai-/kiepcyclus worden bediend.

Deze gebruikswijze geldt zowel voor de niet-vergrendelbare als voor de vergrendelbare variant. Beide uitvoeringen klikken in elke 90°-positie vast. Dit is vooral waardevol in combinatie met de vergrendelbare variant, omdat ook bij ramen met kiepen-voor-draaien-functie de RC-conformiteit gegarandeerd is.

In de zin van een consequente gebouwuitrusting van deur tot raam maken de nieuwe raamkrukken met bedieningsvergrendeling deel uit van alle FSB-productfamilies. Ze zijn ideaal geschikt voor gebruik in tal van toepassingen: van kleuterschool tot woonzorgcentrum – daar dus waar het onvoorziene of ongewenste openen van het raam verhinderd moet worden.

Beide uitvoeringen beschikken over een variabele stiftuitsprong en beantwoorden aan DIN EN 13 126 met 100 Nm bestendigheid tegen afdraaien of afscheuren. De raamkruk met bedieningsvergrendeling en bijkomende ontgrendelingsknop is bovendien geschikt voor inbraakwerende elementen overeenkomstig DIN EN 1627 tot 1630 en is als eerste raamkruk op de markt zonder sleutel RC 2 getest.

Raamkruk met sluitcilinder in de kruk

Voor onze krukdesigns FSB 1076, 1108, 1244 en 1289 hebben wij een comfortabele en tegelijk ook sobere oplossing ontwikkeld: de sluitcilinder en sleutel zitten in de kruk in plaats van in de rozet naar de gebruiker toe gericht.

Dat maakt het gebruik van een kleinere rozet mogelijk, zoals ook gebruikelijk is bij niet-afsluitbare raamkrukken. Bijzonder elegant is de combinatie met het oppervlak FSB 0810 van zwart gestraald geëloxeerd aluminium. Voor deze uitvoering wordt de cilinder zwart gecoat, terwijl hij bij de andere oppervlakken zilverkleurig uitgevoerd wordt.

— 14 maart 2023 —

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel