AEROMAT VT: Vernieuwde decentrale ventilatie met verhoogde warmteterugwinning

De innovatieve modulaire AEROMAT VT is een decentrale gevelventilator met passieve of actieve ventilatie in diverse varianten van aan- en/of afvoer tot warmteterugwinning.

De AEROMAT VT kan zowel afzonderlijk als gecombineerd gebruikt worden en kan onopvallend geïntegreerd worden in de gevel. Daarnaast heeft het AEROMAT VT-systeem een uitstekende geluidswering en een hoge luchtkwaliteit. 

Gevelventilatie 360° verder ontwikkeld 

Het universele behuizingsplatform, variabel in lengte en diepte, is eenvoudig in de gebouwschil te integreren. Daarbij kan het ventilatiesysteem uniform in de sponning, borstwering of latei verwerkt worden. Hierdoor kan de inbouw naar keuze zichtbaar of verdekt liggend plaatsvinden.

Het aan- en afvoerkanaal is vervaardigd uit montagevriendelijk EPP-kunststof. Dit levert merkbare bouwfysische voordelen op. Daarnaast is het mogelijk om het kanaal eenvoudig te verkorten en compenseert het mogelijke bouwtoleranties.

Krachtige warmteterugwinning – maximale energie-efficiëntie

AEROMAT VT WRG heeft al een uitstekende warmterugwinning van max. 93 % met een evenwichtige verhouding tussen grootte, eigengeluid en energie-efficiëntie. De AEROMAT VT WRG plus met energie-efficiëntie klasse A heeft een warmteterugwinning van max. 95 %. Deze nieuwe variant vormt een uitermate krachtige oplossing voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. AEROMAT VT D, heeft een passieve ventilator en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voldoet aan de meest uiteenlopende eisen wat betreft de verhouding van geluidswering en luchtprestaties. 

De moderne, comfortabele bediening van de AEROMAT VT bestaat uit bediening via touch, smart bediening via app en een automatische, op de behoefte afgestemde ventilatieautomaat. De optionele functies van de gevelventilator zorgen voor een op ieder moment goede binnenluchtkwaliteit – van temperatuur-, vocht-, CO2- en VOC-regeling tot extra functies als een voorverwarmingsregister en verschillende filterklassen. 

Configuratie wordt eenvoudig

Het doordachte ontwerp van de ventilator biedt verwerkers voordelen bij de installatie, omdat deze profielonafhankelijk naast het raamelement kan worden ingebouwd. De voorgeconfigureerde in- en uitgangen maken externe aansturing van de ventilator en eenvoudige integratie in een gebouwenregeltechniek mogelijk.

— 14 februari 2023 —

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel