Baden in luxe bij Van der Valk Hotel Zuidas Amsterdam

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Wiel Arets Architects

  Ten oosten van de Amsterdamse Zuidas staat sinds 2020 het 55 meter hoge Van der Valk Hotel Zuidas. Het 14 verdiepingen tellende gebouw is ontworpen door Wiel Arets Architects en heeft een driehoekige vorm met opvallende inhammen. Deze structuur heeft ook invloed op de plaatsing van de sanitaire leidingen. Daarom werden er ACO ShowerDrain douchegoten op maat geïnstalleerd.

  Baden in luxe

  Alle hotelkamers en suites zijn modern en sfeervol ingericht met een badkamer met regendouche of bubbelbad. Net als bij vele andere Van der Valk hotels adviseerde de sanitair specialist, Designed Sanitair, de familie Van der Valk bij de complete inrichting van de badkamers. Hierbij werd veel aandacht besteed aan hygiëne. Om de luxe in de badkamers te benadrukken, werden er bijzondere glaswanden geplaatst met een gordijneffect.

  Voor optimaal comfort is een snelle afvoer van het douchewater een must. Daarnaast moet de afvoer ook eenvoudig en snel te reinigen zijn. Hierdoor verdient een douchegoot met ronde vormen de voorkeur omdat die minder kans heeft op vuilaanhechting. Net als bij hotel Van der Valk in Utrecht werd er ook hier gekozen voor de ShowerDrain C van ACO. Kristien Van der Valk legt uit waarom: “Wij hebben voor deze douchegoten gekozen omdat ze eenvoudig te reinigen zijn en omdat we ze op maat konden laten maken. Daarnaast is het een mooie goot”.

  Wellness met spectaculair uitzicht

  Op de bovenste verdieping bevindt zich de wellness met het adembenemende uitzicht over Amsterdam. Hier genieten hotelgasten van de sauna, sanarium, stoombaden, bucket showers, ice room en relaxing areas. Ook in deze wellness zorgen de afwateringsgoten van ACO ShowerDrain voor de optimale en hygiënische afvoer van water.

  Uitdagend project voor het beste resultaat

  Verantwoordelijke voor alle technische installaties in het hotel was Linthorst Techniek. Zo realiseerden zij onder andere verwarming en koeling, ventilatie, tapwaterinstallatie, sprinklers en sanitair.

  “De bijzondere architectuur maakte het zelfs noodzakelijk om maatwerk douchegoten te bestellen voor de suites. Hier had ik gelukkig geen omkijken naar; ik stuurde de tekeningen gewoon naar ACO en zij regelden het in hun eigen productielocatie.”

  “Het was een bijzonder project”, vertelt Jeroen van Neerbos, Bedrijfsleider Utiliteitsprojecten bij Linthorst Techniek. “Dit kwam met name door de architectuur waarin niets recht is. Door de hoekige vormen en de 25 verschillende hotelkamers was het werk minder repetitief, maar hierdoor was het voor ons ook een leuk en uitdagend project. De bijzondere architectuur maakte het zelfs noodzakelijk om maatwerk douchegoten te bestellen voor de suites. Hier had ik gelukkig geen omkijken naar; ik stuurde de tekeningen gewoon naar ACO en zij regelden het in hun eigen productielocatie. ACO was doorheen het hele project een uiterst flexibele partner.”

  Jeroen van Neerbos was blij dat Van der Valk koos voor de degelijke en compacte douchegoot ShowerDrain C. “Bij de bouw van een hotel gaat het er vaak wat ruwer aan toe”, vertelt hij. “Ik ben dan ook voorstander van een douchegoot met een vaste aansluiting.” 

  Al met al heeft het project zeker 2,5 jaar geduurd maar het resultaat mag er zijn. Kristien Van der Valk blikt tevreden terug: “Wij zijn supertrots op de finale uitstraling en krijgen veel complimenten over onze hotelkamers. Wij kijken ernaar uit om veel nationale en internationale gasten te mogen ontvangen!”

  Lees meer op www.aco.be

  aco

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2023 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel