Hoofdkantoor BNP Paribas Fortis: een groendak als prachtige vijfde gevel. Gezien de helling van het terrein tussen de Baron Hortastraat en de Warandebergstraat, verschilt het aantal verdiepingen naargelang u zich aan de kant van Bozar (6 verdiepingen) of aan de kant van de Kanselarij (9 verdiepingen) bevindt. Het dak is dan weer een doorlopend oppervlak dat de niveauverschillen absorbeert, zonder volumes die eruit springen zodat de continuïteit van het volume behouden blijft.
architectenkrant architectuur newsletter

Thema - Daken & Gevels - woensdag 27 september 2023

 
 

Unidek Sarking XL: dé isolatieoplossing voor uw dakrenovatie

Unidek Sarking XL is dé maatwerkoplossing voor het isoleren van uw spanten- of keperdak! Het element biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele sarking. Zo garandeert dit specifieke element een razendsnelle verwerking tot lengtes van 8.000 mm. Bovendien beschikt Unidek Sarking XL over een kern van EPS platinum. Dit garandeert 100% recycleerbaarheid en een uitstekende thermische isolatie.

Lees meer

 

Wienerberger introduceert
Leadax Roov

Wienerberger verrast de sector met een revolutionaire platdakbedekking. Leadax Roov gooit hoge ogen op duurzaamheidsvlak. De nieuwkomer is het resultaat van upcycling: de dakbedekking wordt vervaardigd uit gerecycleerde PVB-folies uit de glasindustrie.

Lees meer

 

Aluminium is breed toepasbaar op het dak

De functie van het dak beperkt zich niet tot louter en alleen tot bescherming tegen weersinvloeden, integendeel. In de loop der tijd zijn de functies van het dak toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan een parkeerdek op het dak, maar ook kleinschaliger functies, zoals een daktuin of dakterras.

Lees meer

 

Archiefgebouw Youston kiest voor openheid, licht, ruimte en een gezond binnenklimaat

Youston, een toonaangevende specialist in archiefopslag en archiefbeheer voor de lange termijn, heeft een continue groei doorgemaakt. Om deze groei te accommoderen werd in maart 2023 een nieuw gebouw ontwikkeld door PCp Architecten in Genk. De nieuwbouw is bijna vier keer zo groot en omvat een nieuw magazijn voor de veilige en vertrouwelijke opslag van papieren documenten, een bijbehorend kantoorgebouw, parkeervoorzieningen en laaddocks. Voor de gevelbekleding van het nieuwe kantoorgebouw werd DUCO ingeschakeld.

Lees meer

 

Skytech, het nieuw isolerend, reflecterend en ademend onderdak met XXL-voordelen!

Het isoleren van een dak stuit vaak op technische, financiële of stedenbouwkundige beperkingen. Hierdoor blijven veel daken ongeïsoleerd door een gebrek aan betaalbare oplossingen. De nieuwe Skytech Pro XL biedt een effectieve oplossing aan door de vereiste diktes aanzienlijk te verminderen.

Lees meer

 

Hoofdkantoor BNP Paribas Fortis: een groendak als prachtige vijfde gevel

Dankzij het groendak dat IBIC, een dochteronderneming van SOPREMA, installeerde, heeft het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis, een echte vijfde gevel die net zo spectaculair is als de andere vier. Gezien de helling van het terrein tussen de Baron Hortastraat en de Warandebergstraat, verschilt het aantal verdiepingen naargelang u zich aan de kant van Bozar (6 verdiepingen) of aan de kant van de Kanselarij (9 verdiepingen) bevindt. Het dak is dan weer een doorlopend oppervlak dat de niveauverschillen absorbeert, zonder volumes die eruit springen zodat de continuïteit van het volume behouden blijft.

Lees meer

 

Je gevel als visitekaartje:
5 onverwachte ideeën

Ben jij uitgekeken op je huidige gevel? Met een aluminium gevelbekleding steek je jouw woning in een nieuw jasje en zorg je voor een persoonlijke, creatieve toets. Bovendien gaat aluminium erg lang mee. PREFA zet enkele mogelijkheden op een rij.

Lees meer

 

architectenkrant architectuur newsletter

Bekijk als een webpagina

MediaXel bvba
64 Maria van Hongarijelaan
BE - 1083 Brussel

Unsubscribe

Alleen voor professionele informatiedoeleinden,
kan uw e-mailadres worden gebruikt door onze partners
om u professionele informatie te sturen.
Niet akkoord