Skip to main content

Renson 411 ventilatierooster viert 50ste verjaardag met upgrade

Renson 411 ventilatierooster viert 50ste verjaardag met upgrade

Dankzij een upgrade van de L.033 lamellen heeft het nieuwe 411 rooster van Renson voortaan een vrije doorlaat van 50% ipv 45% en gaat de luchtdoorlatendheidklasse klasse 4 naar klasse 3

50 jaar ervaring in technische ventilatieroosters

Hoewel Renson als internationale trendsetter in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ intussen op heel wat meer domeinen actief is, blinkt het nog steeds uit in waar dit Belgische familiebedrijf 50 jaar geleden voor het eerst mee op de proppen kwam: ventilatieroosters. Naar aanleiding van die verjaardag pakt Renson dan ook uit met een upgrade van het eerste rooster dat het ooit produceerde, en dat intussen nog steeds zijn nut bewijst.

Revolutionair rooster

‘411’ heet het feestvarken dat dit jaar 50 kaarsjes uit blaast. Met dit rooster, opgebouwd uit L.033.01 lamellen maakte Renson in de jaren ’70 furore op het vlak van natuurlijke ventilatie. Het was namelijk het eerste ventilatieroosters waarin de lamellen ingeclipst werden in plaats van gelast of bevestigd met klinknagels. In die tijd een revolutionaire stap voorwaarts op het vlak van de productie van roosters.

411 rooster viert met upgrade

Het zijn die L.033 lamellen (ook gebruikt in de 414 en 431 roosters en lamellenwanden die later volgden) die een upgrade krijgen. Daardoor kunnen deze roosters voortaan uitpakken met een vrije doorlaat van 50% ipv 45% en gaat de luchtdoorlatendheidklasse klasse 4 naar klasse 3. Dit heeft geen impact op de montagewijze en de andere onderdelen van deze roosters, maar zorgt wel voor een ventilatierooster dat nog beter kan voldoen aan de vereisten anno 2020.

www.renson.eu