Skip to main content

Skylux lanceert: Unieke kiepdakramen voor hellende daken

Skylux lanceert: Unieke kiepdakramen voor hellende daken

Onlangs nam Skylux, de Belgische marktleider voor lichtkoepels en lichtstraten voor platte daken, het Limburgse Nordag over. Zo breidt de ambitieuze lichtspecialist zijn aanbod uit met een volledig gamma kwalitatieve, duurzame, veilige én snel te plaatsen kiepdakramen voor hellende daken. Met als unieke feature: een muggenhor aan de buitenkant die naast muggen ook andere insecten, bladeren en zelfs pollen buitenhoudt.

Nordag boekte succes met unieke dakramen voor hellende daken die vergeleken met klassieke dakramen tal van voordelen hebben. Door de overname combineert Skylux nu de jarenlange knowhow van een lokale pionier met zijn expertise van een sterke Europese speler. Dit laat het bedrijf toe om dit unieke dakraam nu te produceren en te commercialiseren op veel grotere schaal.

Muggenhor aan de buitenkant: een unicum in de wereld

De manueel te bedienen muggenhor bestaat uit een anti-allergische screendoek die alle insecten tegenhoudt. Maar ook bladeren, vuil en stof. Door de anti-allergische eigenschappen krijgen zelfs pollen geen kans. De muggenhor is combineerbaar met een donkerder getint screendoek als zonnewering en is standaard inbegrepen in de prijs.

De voordelen van een kiepdakraam

Terwijl een klassiek wentelraam roteert rond zijn as, functioneert een kiepdakraam met kiepstanden zoals een gewoon raam in een rechte muur. Dankzij een revolutionaire scharnier draai je het dakraam vanuit kiepstand in één vlotte beweging verder door, tot de buitenkant naar binnen gekeerd staat, mooi verticaal: het zogenaamde dakkapeleffect.

Dat maakt dat kiepramen veiliger en duurzamer zijn dan de klassieke kantelramen. Ze zijn ook makkelijker te plaatsen, onverslijtbaar én onderhoudsvriendelijk.

Bekijk de video op mijnskyluxdakraam.be en ontdek alle voordelen

“Het West-Vlaamse familiebedrijf Skylux startte in 1954 als een groothandel in glas en spiegels onder de naam AG Plastics. Daglicht zit dus al lang in hun DNA. Hun bedrijfsmissie is dan ook: zoveel mogelijk daglicht bij de mensen brengen. De eerste lichtkoepels maakten ze bijna 50 jaar geleden. Daarnaast produceert het bedrijf ook lichtstraten en verandasystemen, en verdelen ze gevelpanelen, aluminium profielen en kunststofplaten voor de bouwsector. Vandaag is Skylux Belgisch marktleider en staat het bedrijf in heel Europa synoniem voor kwaliteit, innovatie en duurzaamheid”

skylux.be