Renovatie appartementencomplex combineert brandveiligheid met design

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Projectinfo: Tours Bièvre I, II et III - Propriétaire : Hauts-de-Bièvre Habitat - Architecte : Irena Morawiec, Architecte Associée du Groupe Arcane Architectes

  Voor veel architecten is het een uitdaging om gebouwen te ontwerpen die niet alleen al hun designdromen vervullen, maar ook optimale brandveiligheid garanderen. Er zijn verschillende manieren om aan de regelgeving op het gebied van veiligheid te voldoen, maar wat is de beste optie als je niet wil inleveren op design?

  Innovatieve gevelbekleding

  Vanwege de grote hoogte, de woonbestemming en het grote aantal ramen was voor architecte Morawiec direct duidelijk dat brandveiligheid een belangrijke rol zou spelen bij de renovatie van de Bièvre-torens, gelegen in een voorstad bij Parijs. “Nadat we een grondig onderzoek hadden gedaan, kwamen we uit bij een combinatie van steenwolisolatie van ROCKWOOL en Rockpanel Woods en Colours als gevelplaten.” Het was voor het architectenbureau de eerste keer dat ze met deze innovatieve oplossing werkten, maar zeker niet de laatste: ze zijn erg enthousiast over het resultaat.

  De uitstraling van hout, gemaakt van basalt

  Omdat de woontorens sterk verouderd waren, lag er ook een duidelijke focus op het verbeteren van het uiterlijk van de gebouwen. Het architectenbureau stelde twee ontwerpen voor aan hun klant, woningstichting Hauts-de-Bièvre Habitat. “Bij de eerste optie zouden de verschillende kleurtinten in elkaar overlopen en de tweede optie zou eigenlijk meer een chocoladefontein worden. De keus viel op het tweede ontwerp en dat werkt enorm goed. De Rockpanel Woods-panelen zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Echt verbazingwekkend!” aldus de architect.

  De gerenoveerde torens liggen op de heuvels van het stadje Antony en vallen direct op door het gedurfde ontwerp. De appartementencomplexen dragen daarmee zonder twijfel bij aan de aantrekkelijkheid van de hele buurt en de waardering van de bewoners.

  Rockpanel Woods – zeer onderhoudsarm

  De Rockpanel Woods gevelplaten vergen weinig tot geen onderhoud, mede dankzij een extra ProtectPlus beschermlaag. Alle Rockpanel Woods panelen hebben standaard een ProtectPlus laag, wat ervoor zorgt dat je gevel uitermate makkelijk schoon te houden is. Door het perfect gladde oppervlak spoelt regenwater normaal vuil weg, waardoor de gevel langer schoon blijft. Daarnaast biedt de beschermlaag extra bescherming tegen UV-licht en graffiti. De graffiti kan eenvoudig verwijderd worden en er hoeven geen platen vervagen te worden.

  Dit resulteert in lage onderhoudskosten en een gevel die zijn mooie, frisse uitstraling jarenlang behoudt.

  Vraag hier een gratis sample aan

  rockpanel logo

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel