Solvay geeft toekomstvisie en ambities weer in nieuwe landmark

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Beelden: Copyright: Schmidt Hammer Lassen Architects

  Solvay transformeerde recent zijn bedrijfsportefeuille naar snelgroeiende, hoogwaardige geavanceerde materialen en speciale chemicaliën, door de snelle vooruitgang in wetenschap en technologie. Deze transformatie wordt geleid door een visie van openheid en connectie met de wereld, duurzaam handelen, innovatie en samenwerking. De huidige campus kon deze ambities niet waarmaken, met 1.000 medewerkers verspreid over een 20-tal gebouwen, sommige meer dan 60 jaar oud.

  Het Deense Schmidt Hammer Lassen Architects tekent, samen met het Brusselse Modulo Architects, voor een verbluffende en transparante architectuur. Tegen eind 2022 moet het moderne gebouw in Brussel alle medewerkers huisvesten in een open sfeer van samenwerking en gezamenlijke creatie, om zo ook welzijn en de werk-privé balans te bevorderen. Als een vloeiende, collaboratieve ruimte met toonaangevende digitale toepassingen zal het gebouw de nieuwe manieren van werken optimaliseren. Zo wil Solvay een ware O&I-gemeenschap creëren in een gedeeld, open centrum, en het hart worden van een O&I-ecosysteem in de Benelux.

  Solvay’s nieuwe hoofdkwartier omvat vijf etages business units en kantoren, twee etages labo’s en O&I ateliers, verscheidene testateliers,  een conferentie- en ontmoetingscentrum en een gelijkvloers met inkomhal, café en ‘Solvay More Future Center’ – allemaal verbonden via een indrukwekkend atrium.

  De ambities voor duurzaamheid mikken op een koolstofneutraal en BEN-gebouw, met BREEAM Excellent certificaat. Dit zal worden bereikt, door onder andere geothermie toe te passen, naast natuurlijke ventilatie, optimaal hergebruik van regenwater en het equivalent van 1,5 voetbalvelden aan zonnecellen. Uitgebreide digitale toepassingen faciliteren slim energiegebruik.

  VK Architects & Engineers staat in voor alle engineering-disciplines: facade engineering, acoustical engineering, speciale technieken, stabiliteit, fire safety engineering en duurzaam ontwerp.

  Meer informatie op www.vkgroup.be - Volg ons op LinkedIn, Facebook et Youtube

  vk group logo

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel