Renson Icarus Plano lamellen eyecatcher van nieuw Alheembouw-kantoor

 • renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

  renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

 • renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

  renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

 • renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

  renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

 • renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

  renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

 • renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

  renson-alheembouw-oostnieuwkerke-

  Structurele zonwering en esthetische gevelbekleding in één

  Het ronde kantoorgebouw van Alheembouw in Oostnieuwkerke trekt de aandacht, niet alleen omwille van z’n vorm maar ook door de bronskleurige geanodiseerde lamellen als extra ‘schil’ voor de vliesgevel. Die Icarus Plano lamellen van Renson zorgen in de eerste plaats voor de nodige zonwering voor het transparante BEN-kantoorgebouw met grote glaspartijen. Maar uiteraard betekenen ze ook esthetisch een meerwaarde.

  Transparantie staat sowieso bovenaan het prioriteitenlijstje van Alheembouw, en dus moest dit absoluut ook weerspiegelen in hun nieuwe kantoorgebouw, dat tegelijk het liefst geen té bombastische impact had op de directe omgeving. Het resultaat mag ronduit geslaagd genoemd worden. Het ronde gebouw met vliesgevels is een absolute eyecatcher geworden, terwijl de bronskleurige lamellen zorgen voor een extra buitenschil die het geheel verzacht en naadloos laat opgaan in het groen errond.

  Oorspronkelijk werd er specifiek daarom trouwens gedacht aan natuurlijke lamellen in hout, maar het risico op verkleuring en het vooruitzicht op een intensief onderhoud deden de opdrachtgever daarvan afstappen. De onderhoudsvriendelijke en duurzame bronskleurig geanodiseerde aluminium lamellen waren in dat opzicht een dankbaar compromis.

  Door de grote glaspartijen was het een absolute must om de gevel rondom te beschermen tegen de zon. Dat de Icarus Plano lamellen van Renson daar op een structurele manier een oplossing voor boden en tegelijk ook zorgden voor extra architecturaal cachet, was dus mooi meegenomen. Aangezien die lamellen als extra schil voor de vliesgevels in de eerste plaats bedoeld waren als zonwering, verklaart ook waarom die op de zuidkant dichter tegen mekaar staan dan aan de noordkant van het ronde kantoor. Alles werd tot in de details berekend om het binnenvallend zonlicht te breken en zo te voorkomen dat de binnentemperaturen op warme dagen te hoog oplopen én dat de medewerkers in het kantoor geen last hebben van vervelende reflecties op hun schermen.

  Hier werd specifiek gekozen voor de vierkante ‘Plano’ uitvoering van de Icarus lamellen van Renson. En bovendien werden die ook nog eens op een zo goed als onzichtbare manier bevestigd, zonder klemmen maar met een subtiel ingewerkte verankering. Alles samen heeft dat een prachtig visitekaartje opgeleverd voor een firma als Alheembouw.

  Meer info:

  www.renson.be

  renson logo

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel