“We probeerden een stap verder te gaan”

architecture 01

Met Architecture In Motion zet het Gents filmproductiehuis "In*Motion", architectuur-in-al-zijn-aspecten in de kijker, vanuit de lucht met cameradrones.

Met Architecture In Motion is regisseur Michel Blanckaert niet aan zijn proefstuk toe. De Gentse regisseur maakte in het verleden al een aantal onverwachte films: de experimentele film "Ghent in Motion" en de documentaire “Ghentian".  

“Filmen met cameradrones laat je toe om heel beschrijvend te filmen, met heel verrassende resultaten. Je krijgt een filmachtige, emotionele blik op architectuur.”

We zijn tevreden met het resultaat: naast een mooi overzicht van de architectuur in regio Gent, krijg je een monumentaal beeld van een dynamische stad, vanuit een heel aparte en grensverleggende invalshoek. 

Het is een film met enkel beeld en muziek, dat maakt het ook zo uniek.

We hebben voor deze film 36 dagen opnames gemaakt en 25 dagen gemonteerd. Een huzarenstuk, want we werkten met een klein team en een krap budget.

Los van een grote interesse in architectuur ligt ook de covid-pandemie aan de basis van deze bijzondere film. 

“Ik wilde weten hoever we konden gaan in het filmen van architectuur met kleinere drones. Je ziet veel filmpjes over immo of bedrijven, gemaakt met drones.  We probeerden hier een stap verder te gaan."

Productioneel gezien was het een grote uitdaging, we hebben alles uit die cameradrones gehaald o.a. hebben we niet enkel de gebouwen van buitenaf gefilmd, ondertussen hebben we de drones ook binnen leren gebruiken. We vlogen door gebouwen, doorheen gangen, filmden details en maakten mooie close-ups. Als toeschouwer lijk je soms op de vleugels van een vogel mee te vliegen. 

Het eindresultaat? Een film van één uur en acht minuten film, verdeeld in 20 hoofdstukken.

De film was in screenings op 2, 3 en 4 maart en wordt uitgezonden op Eclips tv, vanaf volgende week alsook in aparte hoofdstukken gestreamd op social media.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel