Een nieuw soort stedenbouw

architecture 02

De Italiaanse architect Stefano Boeri is bekend geworden van zijn ‘beboste gebouwen, zoals het Bosco Verticale in Milaan en recent het Palazzo Verde in Antwerpen. Het nieuwe boek “Green Obsession, Trees Towards Cities, Humans Towards Forests” schetst de lange weg die Stefano Boeri Architetti (SBA) de afgelopen vijftien jaar heeft afgelegd in de zoektocht naar de herdefiniëring van de relatie tussen stad en natuur.

Het doel van het boek is om de processen en de complexiteit te schetsen bij het zoeken naar een nieuw soort stedenbouw, vragen op te werpen en nieuwe scenario’s te openen over de relatie tussen de mens en de levende natuur. Green Obsession biedt, aan de hand van diverse projecten van Boeri, een pad dat bewandeld moet worden, een paradigmaverschuiving om een stem te geven aan de ecologische transitie. Het is essentieel om samen op te treden als leden van de wereldwijde gemeenschap met een gedeelde strategie en om steden te zien als groene katalysatoren, waarmee het tijdperk van een nieuwe alliantie tussen natuur en stad wordt geopend.

In het boek geven diverse auteurs, waaronder Emanuele Coccia, Laura Gatti, Jane Goodall, Cecil Konijnendijk en vele anderen, hun visie op het werk van Boeri.

https://worldarchitecture.org

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel