Zwevende architectuur

architecture 03 f

Architect: Richard Rogers

Met een paukenslag neemt Sir Richard Rogers (1933) afscheid van de architectuur. Onlangs werd de Rogers Galerie opgeleverd, het laatste gebouw dat de inmiddels gepensioneerde Rogers heeft ontworpen. Het is een spectaculair ‘zwevende’ balk die doet denken aan de nooit gebouwde vliegende huizen en steden waar Russische constructivisten als El Lissitzky een eeuw geleden van droomden.

Rogers’ vliegende tentoonstellingszaal in de wijngaard annex cultuurcentrum Château La Coste in de Provence is een langwerpige doos met een vloeroppervlak van 120 vierkante meter die vanaf een heuvel over boomtoppen scheert. Rogers is niet de eerste bekende architect die door het Château La Coste aan het werk is gezet. Eerder al bouwde de Japanse architect Tadao Ando er enkele gebouwen en Jean Nouvel ontwierp de wijnkelders. Ook staan, verspreid over de wijngaard, beelden van kunstenaars als Alexander Calder en Michael Stipe, vroeger de zanger van R.E.M. en nu beeldend kunstenaar.

Richard Rogers is de Rogers van het architectenduo Piano & Rogers dat in de jaren zeventig furore maakte met het ontwerp voor het Centre Pompidou in Parijs. Later gingen de twee architecten uit elkaar.

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f

   

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel