Skip to main content

Eerste Maggie's Center in Groningen

Maggie’s Center is een plek waar (ex)kankerpatiënten en hun naasten terecht kunnen voor praktische, emotionele en sociale steun. Het concept van Maggie’s Center is afkomstig uit Groot-Brittannië, waar sinds 1996 verschillende van zulke centra zijn gebouwd. Met de eenmalige bijdrage van € 1 MILJOEN kan nu het eerste centrum in Nederland worden gebouwd.

Healing Environment

De essentie van Healing Environment berust op de gedachte dat de omgeving waarin mensen verblijven van invloed is op hun gezondheid. Dat een goed ontworpen gebouw bijdraagt aan de genezing van de patiënt. Dat is ook zichtbaar in het ontwerp voor Maggie’s Groningen van architect Marlies Rohmer. Het Maggie’s Center is gesitueerd in een park bij het UMCG in Groningen. Landschapsarchitect Piet Oudolf zal het omliggende landschap ontwerpen.

Psychosociale hulp en begeleiding

In het centrum kunnen mensen die met kanker te maken hebben (gehad) samen met hun partners, familieleden en vrienden kosteloos terecht voor een integraal aanbod van psychosociale hulp en begeleiding. Als aanvulling op de medische zorg die het ziekenhuis kan bieden. 1 op de 3 mensen krijgt kanker, en dus krijgen de meeste Nederlanders helaas te maken krijgen met deze ziekte.

— 13 april 2023 —