Skip to main content

Uplå laat je trampolinespringen tussen de bomen

Klimparken en boomkroonwandelpaden zijn razend populair. Een leuke nieuwe toevoeging aan deze buitenactiviteiten is trampolinepark uplå. Waar je kunt klimmen, klauteren en springen tussen de bomen.

Het park heeft momenteel twee locaties in Canada. Een bij Mont-Saint-Grégoire, niet ver van Montréal en een in Stouffville, net buiten Toronto. Gezien het succes van deze twee verwachten wij dat er heel snel soortgelijke parken in Europa zullen verschijnen. Klimmen en springen is namelijk leuk voor alle leeftijden. Bovendien ziet het er ook nog eens heel cool uit.

Verlicht

Het verschil met reguliere trampolineparken is niet alleen dat deze middenin de natuur is te vinden, maar ook de vele mogelijkheden. Zo kun je klimmend en klauterend een weg banen door de constructie, maar ook heerlijk luieren. Op verschillende plekken zijn ook opstellingen waarbij je bijvoorbeeld een balspel kunt spelen of uitdagend kunt klimmen. ’s Avonds zijn de installaties heel mooi verlicht.

De parken zijn ontworpen door The Trekking Group. Zij geven aan dat zo’n installatie met trampolines eenvoudig opgezet en verplaatst kan worden. Bijvoorbeeld in de buurt van een boomkroonpad of bij een festival. Mocht overigens de naam uplå niet heel Canadees op je overkomen, dan kan dat kloppen. Het is Deens voor ‘omhoog’.

— 15 augustus 2023 —