Luchtmobiliteit

Dubai keurt bouw 'vertiports' goed infrastructuur voor verticaal transport tegen 2026 operationeel

Skyports Infrastructure heeft het voorontwerp van Foster+Partners goedgekeurd voor de ontwikkeling van vier vertiports in en om Dubai.

De visie voor het toekomstige infrastructuurnetwerk voor luchtmobiliteit van Dubai werd gezamenlijk gepresenteerd door Dubai's Roads and Transport Authority (RTA), Skyports Infrastructure en Joby Aviation tijdens een besloten presentatie voorafgaand aan de start van de World Government Summit, een jaarlijks driedaags evenement dat internationale overheidsfunctionarissen en bedrijfsleiders samenbrengt.

De luchtmobiliteitstentoonstelling toont het geplande stappenplan van de RTA en Skyports Infrastructure voor de ontwikkeling van een vertiportnetwerk in Dubai dat in 2026 van start moet gaan, inclusief een concept voor hoe de toekomstige vertiportinfrastructuur eruit kan zien en hoe deze zal integreren met bestaand vervoer, waaronder het metronetwerk van de RTA en Dubai International Airport.

Emissievrije verbindingen

Vier vertiport locaties in de buurt van Dubai International Airport, Palm Jumeirah, Dubai Downtown en Dubai Marina, die momenteel door Skyports Infrastructure en RTA worden overwogen, werden gepresenteerd aan een hoge delegatie. Deze eerste locaties zullen vier van de populairste - en dichtstbevolkte - gebieden van Dubai met elkaar verbinden en zorgen voor snelle, emissievrije verbindingen.

Een architectonisch model van Skyports' vertiport bij Dubai International Airport werd aan de speciale delegatie gepresenteerd door RTA-voorzitter. Joby Aviation, pionier op het gebied van eVTOL (electric vertical take-off and landing) vliegtuigen, die vorige week als eerste eVTOL vliegtuigfabrikant de tweede fase in het typecertificeringsproces van de Federal Aviation Authority (FAA) voltooide, voegde zich bij RTA en Skyports Infrastructure op de World Government Summit om de mogelijkheden van luchtmobiliteit in Dubai te promoten.

Duncan Walker, CEO van Skyports, zei: "We zijn vereerd dat we zo'n sterke ondersteuning van onze Dubai vertiport visie hebben gekregen van Zijne Hoogheid Sjeik Mohammed. De honger naar technologische innovatie en uitbreiding van de infrastructuur in Dubai maakt het een enorm veelbelovende omgeving voor de lancering van geavanceerde luchtmobiliteit. We zijn verheugd om met de RTA te blijven samenwerken om onze gezamenlijke visie van een geïntegreerd vertiport-netwerk in 2026 werkelijkheid te laten worden."

— 04 mei 2023 —

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel