Studio aan het water

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  De vraag van een creatief stel uit Los Angeles was om een studio te creëren als toevluchtsoord. Graag met uitzicht over de Great Oyster Bay, richting het schiereiland Freycinet.

  Het idee was om de kleine woning op te vatten als de zoeker van een ouderwets fototoestel; het deel dat de gebruiker voor zijn oog houdt en focust op het uitzicht. Anderzijds moest de studio lijken op een stevige tent; een die voldoende beschutting biedt zonder het landschap aan te tasten.

  Om dit realiseren is eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om op het ongerepte terrein onder meer een toegang, watertank, netstroom en afvoer van vuil water te realiseren. Daarna begon Matt Williams Architects met het ontwerp.

  Het eindresultaat is een grotendeels van hout opgetrokken woning op palen. Door de studio boven de duinen uit te tillen, worden flora en fauna (waaronder slangen) zo min mogelijk gestoord. Ook de vlonders zijn van hout terwijl aan de binnenzijde alle wanden zijn afgewerkt met OSB platen. De zware kalkstenen tegels op de vloer leveren extra thermische massa in de verder goed geïsoleerde studio.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2023 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel