Wereldtentoonstelling in Dubai 

Wereldtentoonstelling in Dubai 

BESIX voltooit bouw van het Franse paviljoen voor de wereldtentoonstelling in Dubai

De oplevering van het paviljoen werd officieel bekendgemaakt door Reem Al Hashimi, staatssecretaris en directeur-generaal van de Dubai 2020 World Expo, Franck Riester, gedelegeerd minister van Europa en Buitenlandse Zaken, belast met Buitenlandse Handel en Aantrekkelijkheid, en Erik Linquier, commissaris-generaal voor Frankrijk op de Wereldtentoonstelling in Dubai en voorzitter van Cofrex.

Het Franse paviljoen is ontworpen door de architectenbureaus Atelier Perez Prado en Celnikier & Grabli Architectsen en het ontwerpbureau OTE Ingénierie rond het specifieke thema "Lumière, Lumières" ("Licht, Lichten"). Het weerspiegelt de toewijding van de Franse Republiek om een drijvende kracht te zijn voor de omschakeling naar een ambitieus milieuplan.

Het Franse paviljoen is een voorbeeld van respect voor de principes van de bioklimatologische architectuur. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de keuze van de materialen en de circulaire aanpak, waardoor de koolstofvoetafdruk van het gebouw aanzienlijk wordt beperkt. Een van de bijzonderheden van het paviljoen is dat het kan worden ontmanteld en hergebruikt.

Het gebouw zal tijdens de zes maanden van de wereldtentoonstelling ook bijna zelfvoorzienend zijn op het gebied van energie, dankzij de combinatie van energiezuinige apparaten met hernieuwbare energie die wordt opgewekt door de 2.500 m² zonnetegels die in de gevel zijn geïntegreerd.

Voor de bouw van het gebouw kon BESIX France, als leider van het consortium voor het ontwerp en de uitvoering, rekenen op de diensten van Six Construct, de dochteronderneming van BESIX Group in het Midden-Oosten. De complementariteit van de teams in Parijs en Dubai was een doorslaggevende factor voor het succes van het project.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group : "BESIX is bijzonder trots te hebben bijgedragen tot de bouw van het Franse Paviljoen, een prachtig gebouw, zowel architecturaal als ecologisch. Het zal een belangrijke bezienswaardigheid worden op de wereldtentoonstelling van Dubai. Ik wil mijn oprechte dank betuigen aan alle stakeholders voor hun vertrouwen, en in het bijzonder aan de Franse Republiek. De filosofie van het Franse paviljoen weerspiegelt een diepe overtuiging van BESIX: als de bouwsector vandaag een belangrijke oorzaak is van onze collectieve koolstofvoetafdruk, dan ligt hij ook aan de basis van de oplossing. Daarom ontwikkelen we al enkele jaren baanbrekende expertise op het gebied van circulariteit en de energieprestaties van gebouwen en infrastructuren. Het Franse paviljoen zelf draagt deze boodschappen op een opmerkelijke manier uit."

Het Franse paviljoen is niet alleen een milieuvriendelijk bouwwerk, het beschikt ook over verschillende technische hoogstandjes, waaronder een spectaculaire binnengevel van 1.800 m². Het panoramische terras biedt bovendien een uniek uitzicht op het Expo-terrein.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel