Een stadsbos in de hoogte

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f

  Architect: Diller Scofidio + Renfro en Stefano Boeri Architetti

  In een oud, verlaten gebouw werd de renovatie toegespitst op de kennis van planten. Een originele en positieve manier om de grote uitdagingen van de klimaatcrisis aan te gaan. 

  In Milaan leverde een wedstrijd voor de renovatie van een oude appartementstoren zeer originele voorstellen op. Het winnende project is ondertekend door het consortium van Diller Scofidio + Renfro en Stefano Boeri Architetti. Het Amerikaanse kantoor van zijn kant heeft iconische renovaties op zijn naam staan, zoals die van het Lincoln Center of de High Line in New York. 

  Het project combineert het adaptieve hergebruik van erfgoedgebouwen met nieuwe milieuvriendelijke constructies, en voegt daar een “levende” en biofiele culturele bestemming aan toe. Een “laboratoriumserre” zal een meeslepende, educatieve, interactieve en innovatieve ervaring rond kunst en wetenschap van planten mogelijk maken. 

  Door het bouwen van een nieuwe woontoren met 1.700 m 2 vegetatie, verdeeld over de verdiepingen zodat de flora van kleur verandert met de seizoenen, gedraagt het gebouw zich als een bos van 10.000 m2 dat 14 ton CO2 opneemt en 9 ton zuurstof per jaar produceert. De structuur zal in staat zijn om zelf 65% van zijn energiebehoefte te produceren. Het bestaande gebouw wordt aangepast aan de huidige standaarden voor kantoorruimte met behoud van het oorspronkelijke karakter.

  Het project wordt beschouwd als het eerste Italiaanse herontwikkelingsproject in overeenstemming met de ESG-impactdoelstellingen (ESG = milieu-, sociale en bestuurspraktijken), en is ontworpen om te voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel