Contact tussen patiënten en de natuur

Contact tussen patiënten en de natuur

De bouw van het ziekenhuis Magdi Yacoub Global Heart Centre in Egypte is begonnen. Wat het ziekenhuis zo bijzonder maakt is het ontwerp dat erop gericht is om het genezingsproces zoveel mogelijk te versnellen. Hiertoe kunnen patiënten herstellen in een gekoeld en weelderig landschap.

Het Magdi Yacoub Global Heart Centre in Cairo, een ontwerp van Foster + Partners, verrijst aan de voet van de piramides (of in ieder geval dichtbij genoeg om ze goed te kunnen zien). Het gaat gratis gezondheidszorg bieden aan kansarme patiënten, die omringd zullen zijn door tuinen met inheemse planten.

Het Magdi Yacoub Global Heart Centre is de nieuwste buitenpost van het Aswan-hartcentrum, dat werd opgericht door de beroemde Egyptische chirurg Sir Magdi Yacoub. De gratis behandelingen zijn bedoeld voor de bevolking van Egypte en daarbuiten, in het bijzonder voor de mensen in Afrika ten zuiden van de Sahara. Het ontwerp van het 300 bedden tellende ziekenhuis en de weelderig groene omgeving zorgen voor een kalmerende werking en bevorderen de snelheid van genezen.

Het ziekenhuis gaat vier verdiepingen omvatten en zal een maximale hoogte van 29 m hebben. Het bovenste gedeelte steunt op pilaren, waardoor er een schaduwrijke plek onder het gebouw is gecreëerd. Natuurlijk licht en ventilatie zijn belangrijke aandachtspunten en het interieurontwerp zal verwijzen naar de Egyptische geschiedenis.

Op de begane grond wordt een groot deel van het ziekenhuis ondergebracht, met inbegrip van diagnose- en behandelingsfaciliteiten, een afdeling voor ongevallen en spoedgevallen, een chirurgische afdeling en een grote polikliniek en revalidatieafdelingen. Een groen terras op de tweede verdieping biedt bezoekers en personeel verkoeling.

De acht intensive care units zijn zodanig georiënteerd dat zij uitzicht hebben op de aangelegde tuinen. Om de directe omgeving te kunnen koelen, zal een nieuw meer worden aangelegd. Het ziekenhuis zal als groen worden gecertificeerd, alhoewel de duurzaamheidsdetails vooralsnog niet volledig bekend zijn.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel