Een multifunctioneel stadion

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Het voorontwerp voor het nieuwe Feyenoord stadion aan de Maas door OMA / David Gianotten is officieel goedgekeurd door Feyenoord. Het stadion zal, met een capaciteit van 63.000 plaatsen, het grootste voetbalstadion van Nederland zijn.

  Het iconische ontwerp is op een unieke locatie aan de Maas gepositioneerd, en belichaamt het DNA van Feyenoords huidige stadion De Kuip. De tribune heeft de vorm van een perfecte kom, waarin rijen tot dicht op het veld doorlopen en van waaruit bezoekers een sensationeel zicht op het voetbalveld hebben. Het stadion is multifunctioneel en kan worden geprogrammeerd met een verscheidenheid aan grootschalige evenementen, zoals concerten en congressen. De centrale promenade rondom het stadion, ontworpen met Lola Landscape, vormt een unieke openbare ruimte met zicht zowel op het voetbalveld als over de rivier en de skyline van Rotterdam.

  Het stadion kan gerealiseerd worden binnen het budget, waarin rekening gehouden wordt met de recente stijging van de bouwkosten in Nederland, en volledig tegemoetgekomen wordt aan de behoeften van de geoptimaliseerde businesscase van Feyenoord. Het nieuwe Feyenoord stadion maakt deel uit van een groter stedelijk masterplan voor Rotterdam Zuid – Feyenoord City – dat de afgelopen tweeënhalf jaar is ontwikkeld door OMA in samenwerking met voetbalclub Feyenoord Rotterdam, Stadion Feijenoord, projectteam Feyenoord City en de gemeente Rotterdam.

  Na de officiële goedkeuring van het voorontwerp door Feyenoord gaat OMA verder met het gedetailleerde ontwerp van het stadion. De opening van het nieuwe stadion staat gepland voor 2023.

  Het project wordt geleid door David Gianotten met Kees van Casteren en Shinji Takagi.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel