Drie Belgische projecten op longlist Dezeen Awards 2021 architectuur

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Recent werd de longlist bekendgemaakt voor de Dezeen Awards 2021 architectuur.

  Onder de 305 geselecteerde projecten vinden we ook 3 Belgische kanshebbers: het Maritiem Station in Brussel (Gare Maritime), De Korenbloem in Kortrijk en de spoorbermpromenade in Elsene.

  305 architectuurprojecten zijn nog in de running voor een Dezeen Award in één van deze 12 categorieën: Urban house, Rural house, Housing project, Residential rebirth project, Civic building, Cultural building, Business building, Hospitality building, Rebirth project, Small building, Landscape project.

  De shortlist wordt in september bekendgemaakt. De winnaars kennen we in november.

  De Korenbloem in Kortrijk, een ontwerp van Studio Jan Vermeulen en Tom Thys Architecten, kreeg een plaats op de longlist in de categorie Housing project. De Korenbloem is een innovatieve zorgcampus voor jonge mensen met beginnende dementie en ouderen met een aan een beroerte gerelateerde handicap en somatische symptoomstoornis. Het gebouw combineert dit met aanvullende welzijns- en buurtdiensten. Het project hergebruikt een vervallen historische villa en breidt deze uit met een nieuw gebouw dat een link legt tussen de buurt en een aangelegd park in het midden van een stadsblok, waardoor het toegankelijk is voor gemeenschapsactiviteiten.

  Het Maritiem Station (Gare Maritime) in Brussel van Neutelings Riedijk Architects i.s.m. Bureau Bouwtechniek, Jan de Moffarts architecten, boydens engineering, Ney & Partners en OMGEVING werd geselecteerd in de categorie Rebirth project. Eens het grootste goederenstation van Europa, is het Maritiem Station vandaag een inspirerende plek waar bedrijven, winkels, horecazaken en publieke ruimten elkaar ontmoeten. Eerder sleepte het project ook al de ARC20 Architectuur Award (NL), een Europese Erfgoedprijs en een Belgian Building Award in de wacht.

  De spoorbermpromenade in Elsene van MSA prijkt op de longlist in de categorie Landscape project. Het project creëert een nieuwe, groene en veilige verbinding voor fietsers en voetgangers tussen het Flageyplein en het Jourdanplein, wijken van zeer verschillend topografisch niveau. Langs het hele traject is een homogeen gebruik van cortenstaal.

  www.dezeen.com/awards

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel