De piramides van Gizeh vanuit een drone gezien

De piramides van Gizeh vanuit een drone gezien

De piramides van Gizeh zijn wereldberoemd en vrijwel iedereen weet hoe ze er min of meer uitzien. De Oekraïense fotograaf Alexander Ladanivskyy is het gelukt om de piramides van een nieuwe kant te laten zien.

Afgelopen april kreeg hij toestemming van het Egyptische ministerie van Toerisme om met een drone boven de piramides te vliegen. Dat leverde beelden op die totaal anders zijn dan die we kennen van ansichtkaarten, vakantiefoto’s of Instagram. Zeker als Ladanivskyy ook nog eens inzoomt op de top van de Piramide van Cheops, de grootste van de serie piramiden die in Gizeh zijn te vinden.

4500 jaar oud

Plots valt het veel meer op van welk materiaal de piramide is gebouwd. Bijzonder als je bedenkt dat die zo’n 4500 jaar geleden is gebeurd. Hoe deze piramide precies is gebouwd is heden ten dage nog steeds onduidelijk. Hierover gaan flink wat theorieën rond, maar geen daarvan heeft een echt overtuigend bewijs. Kijk gerust ook eens op het Instagram-account van Alexander Ladanivskyy, dat vol staat met prachtige reisfoto’s van over de hele wereld.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel