Louvre Abu Dhabi trekt miljoen bezoekers

 • architecture-
 • architecture-

  In het eerste jaar na zijn opening heeft het Louvre in Abu Dhabi meer dan een miljoen bezoekers getrokken. Museumdirecteur Manuel Rabate schreef dat op Twitter.

  Daarmee overtrof de kunsttempel met de 180 meter lange koepel van de Franse architect Jean Nouvel, de zelf gestelde verwachtingen, zeggen lokale media. Van de bezoekers kwam 60 procent uit het buitenland.

  “Het Louvre Abu Dhabi is dus een icoon en een favoriete bestemming in Abu Dhabi geworden, zowel voor de lokale bevolking als voor de gasten”, zei Mohammed Khalifa Al Mubarak, de voorzitter van de lokale culturele instanties, tegen de krant Khaleej Times. Naast een permanente tentoonstelling waren er in de eerste twaalf maanden zes tijdelijke exposities, opvoeringen, dj-optredens en filmvertoningen te zien.

  Het ontwerp van Ateliers Jean Nouvel & Hala Warde voor het Louvre Abu Dhabi werd op 11 november 2017 geopend na een bouwtijd van tien jaar. Het is het eerste universele museum in de Arabische wereld. Op meer dan 6000 vierkante meter vertelt het verhaal van de mensheid en benadrukt het de overeenkomsten van culturen. Het Golfstaatje betaalde een miljard euro aan Frankrijk om de naam van het gelijknamige museum in Parijs te mogen gebruiken.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel