Lezingenprogramma ARCHITECT@WORK

Lezingenprogramma ARCHITECT@WORK

Met onder andere Paolo Russo (Stefano Boeri Architetti) en Michaël Ghyoot (Rotor)

Op woensdag 14 en donderdag 15 september 2022 vindt in Rotterdam een nieuwe editie van ARCHITECT@WORK plaats. Architectenweb heeft rond het thema ‘Healthy Materials’ een gevarieerd lezingenprogramma samengesteld. Sprekers zijn onder meer Eric-Jan Pleijster (LOLA Landscape Architects), Paolo Russo (Stefano Boeri Architetti), Raoul Vleugels (Werkstatt) en Michaël Ghyoot (Rotor).

Registreer hier online voor uw gratis bezoek (code 11930)

Willen we dat de bouw veel minder tot geen CO2 meer uitstoot en willen we dat de bouw niet langer ten koste gaat van de natuur maar die juist vooruit helpt, dan moeten we op een radicaal andere manier gaan bouwen – circulair, biobased, natuurinclusief en energiepositief. Deze meervoudige opgave vraagt om een meervoudig antwoord en architecten zijn bij uitstek in staat dat allemaal samen te brengen in ontwerpen voor aantrekkelijke stedelijke omgevingen en gebouwen. De verschillende sprekers op ARCHITECT@WORK laten in hun lezingen zien hoe zij aan die duurzame toekomst werken.

Architect Michaël Ghyoot van Rotor ziet enorm veel kansen om bestaand bouwmateriaal te hergebruiken in nieuwe ontwerpen. Architect Tim Vermeend van Urban Climate Architects ziet volop kansen om het bouwen in hout op te schalen. Architect Raoul Vleugels van Werkstatt ziet hoe bouwen met hout aangevuld kan worden met het bouwen met andere biobased materialen, zoals kalkhennep.

Landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster van LOLA Landscape Architects ziet mogelijkheden om stedelijke gebieden te transformeren tot natuurgebieden, als we werkelijk gaan denken vanuit de natuur en wat die nodig heeft. Architect Paolo Russo van Stefano Boeri Architetti ziet daarbij volop mogelijkheden om de natuur ook de gebouwen in te trekken, via groene binnentuinen, groene daken en groene gevels. Zo kunnen onder andere verticale bossen ontstaan, middenin de stad.

Anja Verdonk van Natrufied Architecture tenslotte ziet dat bouwen met met hout en voor de natuur gecombineerd kan worden met ontwerpen die zelf door de natuur geïnspireerd zijn.

Tentoonstellingen

Het thema van ARCHITECT@WORK in Rotterdam is dit keer ‘Healthy Materials’. Naast het lezingenprogramma zijn rond dit thema op de beurs ook verschillende tentoonstellingen te zien: een materialententoonstelling door MaterialDistrict, een fototentoonstelling door Dutch Architecture Photographers (DAPh) en een projectententoonstelling door World- architects.com.

ARCHITECT@WORK in Rotterdam

Met meer dan tweehonderd exposanten behoort ARCHITECT@WORK tot de grootste vakevenementen voor architecten en ontwerpers in Nederland. Het unieke concept van ARCHITECT@WORK wordt door heel Europa met groot succes toegepast en strijkt iedere twee jaar neer in Ahoy Rotterdam.

De lezingen op ARCHITECT@WORK zijn gratis bij te wonen. Registreer je wel van tevoren even. Ga naar www.architectatwork.nl en registreer je met de code 11930.

De vakevenement wordt hybride georganiseerd. De lezingen zijn ook via een livestream te volgen. De gepresenteerde noviteiten zijn ook online te vinden. En online kunnen afspraken ingepland worden met de exposanten. “Want dat blijft toch het leukste”, vertelt Anne-Laure van der Ginste van ARCHITECT@WORK: “Om het live mee te maken en weer echt met elkaar in gesprek te gaan!”

Architectenweb is mediapartner van Architect@Work The Netherlands 2022.

Praktisch

LOCATIE: Rotterdam Ahoy - Hal 1 - Ahoyweg 10; 3084 BA Rotterdam

WANNEER: 14 - 15 september 2022 11:00 - 19:00

TOEGANG EXCLUSIEF OP UITNODIGING
U heeft gratis toegang tot ARCHITECT@WORK na voorregistratie via de website, met de code vermeld op uw uitnodiging.
Deze uitnodiging heeft een waarde van 100 EUR.
Mail ons op als u nog geen code heeft. 

Registreer hier online voor uw gratis bezoek (code 11930)

ROUTEBESCHRIJVING EN PARKING
Via de website van Rotterdam Ahoy (www.ahoy.nl) kunt u de routebeschrijving opvragen.
Er zijn ruime parkeermogelijkheden op de terreinen van Rotterdam Ahoy.
De parking wordt bewaakt en is betalend: 18,00 EUR per dagticket.


CATERING: Doorlopend gratis hapjes en drank

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel