MONDIAL DU BÂTIMENT 2022

MONDIAL DU BÂTIMENT 2022

Het grootste internationale vakevenement rond het thema koolstofarm bouwen. De beurzen BATIMAT, IDÉOBAIN, INTERCLIMA van Mondial du Bâtiment lanceren de Low Carbon Construction Tour, een tour tussen april en juli 2022 in 12 Europese en Afrikaanse landen. Het is hun ambitie zoveel mogelijk internationale bezoekers aan te trekken die op zoek zijn naar oplossingen voor koolstofarm bouwen.

Tegelijkertijd stelt Mondial du Bâtiment een speciaal programma voor om de 100 belangrijkste Europese en Afrikaanse architectenbureaus die gespecialiseerd zijn in koolstofarm bouwen, aan te trekken. Low Carbon Construction Tour by BATIMAT, INTERCLIMA, IDEOBAIN Sinds een paar jaar innoveert de bouwsector om nieuwe bouwmethodes aan te bieden in het kader van de decarbonisatie van gebouwen, de belangrijkste voorwaarde om koolstofneutraliteit te bereiken in tal van landen.

De beurzen van Mondial du Bâtiment zijn een graadmeter voor de sector met zijn evoluties en willen een geëngageerde woordvoerder zijn rond de uitdagingen van koolstofarm bouwen. Doelstelling: oplossingen benutten, voorbeelden van projecten voorstellen die worden gedragen door verschillende landen en goede praktijken vergelijken. Eerste fase: lokale spelers ontmoeten dankzij de organisatie van de Low Carbon Construction Tour by BATIMAT, INTERCLIMA, IDÉOBAIN.

Dit is een reeks van conferenties en ontmoetingsmomenten in 12 landen waarop lokale experts hun globale en lokale visie delen, en focussen op oplossingen die van 3 tot 6 oktober 2022 in Parijs zullen worden voorgesteld op de beurzen BATIMAT, IDÉOBAIN en INTERCLIMA (zie programma hieronder). Tweede fase: internationale bezoekers ontvangen door hen te begeleiden op hun zoektocht naar oplossingen die bijdragen aan de koolstofneutraliteit van gebouwen die zullen worden voorgesteld op de verschillende beurzen.

Er zal ook een ontmoetingsruimte worden ingericht met de experts van de Low Carbon Construction Tour by BATIMAT, INTERCLIMA, IDÉOBAIN, Andere exclusieve evenementen op BATIMAT:

  • er zal een internationale conferentie worden georganiseerd rond het thema koolstofarm bouwen,
  • een extern internationaal bouwcolloquium rond het thema “Hernieuwde productiviteit en verbeterde koolstofbalans”,
  • een programma van conferenties georganiseerd door de École des Ponts, met 27 sessies in aanwezigheid van 27 internationale sprekers, die ook zullen worden gestreamd.

Het programma van de Low Carbon Construction Tour by BATIMAT, INTERCLIMA, IDEOBAIN (onder voorbehoud) :

  • 21/06 - Londen (UK)
  • 28/06 - Brussel (BE)
  • 18/07 - Istanbul (Turkije)

Enkele namen van experts die bevestigd hebben: Elaine Toogood, Head of Architecture at the Concrete Centre (Verenigd Koninkrijk), Alberto Boriani, CEO Isnova (Italië), Ignasi Pérez Arnal, Directeur Rebuild (Spanje), Ibtissem Bouattay, lid van de alliantie GlobalABC-UNEP (Tunesië).

De 100 grootste internationale architectenbureaus die gespecialiseerd zijn in koolstofarm bouwen die aanwezig zullen zijn in Parijs van 3 tot 6 oktober 2022 De beurzen van Mondial du Bâtiment hebben als doel van 3 tot 6 oktober 2022, in het Parc des Expositions de la Porte de Versailles in Parijs de 100 grootste Europese en Afrikaanse architectenbureaus aan te trekken die gespecialiseerd zijn in koolstofarm bouwen. Er zal hen een gevarieerd programma van meerdere dagen worden aangeboden zodat ze kunnen deelnemen aan conferenties, belangrijke besluitvormers kunnen ontmoeten, werven en gebouwen kunnen bezoeken.

Dit evenement zal worden georganiseerd in verschillende landen en zal worden gefinancierd door het Franse ministerie van Economie, Financiën en Relance, in het kader van het Destination-plan France, PROMOSALONS en RX France. Ze zullen worden ontvangen in de Club International voor internationale delegaties in Paviljoen 6.

Volg de beurzen op de websites

  • www.batimat.com
  • www.ideobain.com
  • www.interclima.com
  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel